Mijn eerste bruiloft in het buitenland!

Een langverwachte droom kwam uit, ik mocht mijn eerste bruiloft in het buitenland fotograferen. En wel in het prachtige Schotland. Maanden aan voorbereidingen begonnen, want er komt heel wat meer bij kijken dan een bruiloft fotograferen in Nederland. Denk aan de reis regelen, verzekeringen, verblijf, op alles voorbereid zijn qua apparatuur en nog veel meer. Maar wat had ik er zin in!

Bruiloft in het buitenland

Bruiloft in Schotland

Ik was nog nooit in Schotland geweest, dus had er meteen een aantal dagen toerist uithangen bijgeboekt. Met vrienden ben ik 3 dagen door de Hooglanden gaan reizen en heb de meest prachtige natuur landschappen gezien en vastgelegd. Werkelijk een prachtige ervaring. De natuur is daar nog zo ongerept, oude gebouwen en waanzinnige landschappen. Op de derde dag reden we terug naar Edinburgh waar ik het bruidspaar en hun gezelschap zou ontmoeten. Het was een kleine groep en dat was perfect voor een bruiloft in het buitenland. Elkaar een beetje leren kennen en een gezellige avond gehad.

De volgende ochtend reden we naar Carlowrie Castle, een kasteel net buiten Edinburgh. Zodra je door de poort rijdt lijkt het alsof je in een spooktafereel terecht komt. Een prachtig landgoed met Hooglanders, oude kasteelmuren en een prachtig kasteel begroeid met klimop. Ik keek mijn ogen uit. Het hele gezelschap bracht zijn spullen naar hun kamers, ook ik mocht gebruik maken van een prachtige kamer in de gerenoveerde oude stallen van het landgoed. Toen begon voor mij de werkdag met voorbereidingen in de kasteelkamers, gevolgd door de ontmoeting in de grote hal. Een bruid die door haar vader begeleid wordt van de grote trap in het kasteel. Prachtig om te zien. 

De fotoshoot was natuurlijk om het landgoed, er waren zoveel mooie plekken en achtergronden daar. Ik had er wel 4 uur rond kunnen lopen met hun om overal foto’s te maken. Vervolgens was de ceremonie in de kasteeltuin, voor Schotland een prachtige dag met een zonnetje en een beetje wind. De ceremonie was intiem en emotioneel. Daarna gingen we het kasteel in waar er geborreld kon worden en een prachtig diner opgediend werd. Die Schotten weten hoe ze hun gasten moeten verwennen met heerlijk eten en perfecte tafelbediening. Niets was teveel. 

In de avond ben ik met het bruidspaar nog even een paar minuutjes naar buiten geweest om wat foto’s te maken met een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. Toen  mijn werkdag erop zat heb ik nog even mee gefeest en trok ik me daarna heerlijk terug in mijn luxe kamer. Natuurlijk ging ik niet slapen voordat ik alles foto’s veilig en wel weggezet had op mijn computer en back-up.De volgende dag konden we nog genieten van een heerlijk ontbijt en een paar uurtje sightseeing in Edinburgh. En na een korte vlucht kwam ik weer thuis bij mijn gezin met een unieke ervaring rijker. Dit smaakt naar meer.

Trouwen in het buitenland

Zitten jullie eraan te denken om ook te trouwen in het buitenland? En zijn jullie op zoek naar een Nederlandse trouwfotografe die met jullie meereist? Neem gerust contact met mij op of vraag de trouwbrochure aan. Ik ga heel graag met jullie mee op reis!