Hoe kies je een goede trouwfotograaf?

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! De wonderlijke wereld van locaties, fotografie, styling, jurken, pakken en nog veel meer gaat voor jullie open. Er zijn een aantal grote punten die je als eerst moet regelen, waaronder een fotograaf. Maar hoe ga je te werk? Hoe kies je een goede trouwfotograaf? In deze blog vertel ik er alles over!

Trouwfotograaf

De stijl van de fotograaf

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de stijl van de trouwfotograaf bij jullie past. Er zijn verschillende stijlen, kies een fotograaf uit die goed aansluit bij jullie smaak. Je kunt kijken naar een aantal punten:

  • Nabewerking: Wat is het kleurgebruik? Houden jullie juist van licht en romantisch, of past warm, met wat meer contrast en diepte beter bij jullie?
  • Momenten: Zijn jullie een bruidspaar dat zoekt naar een trouwfotograaf die de perfecte plaatjes schiet, waarbij op elke imperfectie wordt gelet? Of houden jullie meer van de fotograaf die echt de momenten weet vast te leggen? Die de dag vastlegt zoals hij is?

Je kan vooraf inspiratie opdoen zodat jullie goed weten wat voor soort foto’s jullie mooi vinden. Goede plaatsen om hier naar te zoeken zijn bijvoorbeeld Google, Pinterest en Instagram.

Bruidsfotograaf

De trouwfotograaf

Als je weet wat voor soort fotografie jullie mooi vinden, ga je kijken naar de trouwfotograaf achter de camera. Hiervoor adviseer ik om bij fotografen die jullie aanspreken een trouwbrochure aan te vragen en een kennismakingsgesprek in te plannen. 

Bij het doorlezen van de brochure krijg je al een beetje een beeld bij de fotograaf. Maar wat vooral bij een brochure duidelijk wordt is wat de mogelijkheden zijn, de pakketten die ze aanbieden en het tarief wat daarbij hoort. Wel zo handig om deze informatie alvast te hebben.

Nadat je hier een selectie in hebt kunnen maken plan je een kennismakingsgesprek in. Want het is natuurlijk belangrijk dat er een klik is met degene die jullie mooie dag vast gaat leggen. Dingen waar je het over kunt hebben tijdens zo’n gesprek zijn:

  • Jullie bruiloft: vertel over jullie visie en wensen voor deze dag.
  • De dagplanning: zo krijgen jullie een goed beeld hoelang je een fotograaf bij de bruiloft wenst.
  • De visie van de fotograaf: wat is hun werkwijze?
  • Back-up: zorg ervoor dat je een fotograaf kiest die ook een goed back-up systeem heeft. 

Probeer er vooral achter te komen of het goed voelt en of er een klik is. Deze persoon is immers bij een van jullie belangrijkste, meest persoonlijke en emotionele dagen in jullie leven aanwezig!

Ter afsluiting, geniet! Geniet van alle voorbereidingen, van jullie dag en van alle herinneringen nadien.

Bruiloft

Op zoek naar een trouwfotograaf?

Zelf ben ik ook een ervaren trouwfotograaf. Kijk gerust in mijn portfolio voor een impressie van mijn foto’s en stijl. Spreekt mijn stijl jullie aan? Vraag de trouwbrochure aan of neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. Wie weet ben ik erbij op jullie mooiste dag!

Liefs,

Sanne