Mijn weg naar mijn nieuwe passie: portretfotografie

Corona, januari 2021. De lockdown is al 5 weken van kracht en naast dat ik geen bruiloften of gezinsshoots mag uitvoeren, is mijn man die kapper is ook al weken thuis zonder inkomen. Omdat ik toen naast mijn fotografie nog een parttime van 2 dagen in een winkel had, hadden wij volgens de regering geen recht op een tegemoetkoming. Maar wat moet je, met een gezin van 5? Naast dat ik zelf herstellende was van een longembolie (een complicatie door corona) besloot ik een nieuwe weg in te slaan: portretfotografie!

Portretfotografie

Portretfotografie

Portretten hebben mij altijd al aangetrokken. Maar ik wilde niet het standaard portret zoals je ziet bij bijvoorbeeld schoolfotografie. Ik wilde iets anders, iets unieks. Iets puurs, iets creatiefs, iets wat niet standaard is.

In mijn woonkamer had ik een zwart scherm en een groot raam. Dat was het begin van mijn nieuwe passie. Mijn kinderen, neefjes/nichtjes, kinderen van vrienden: ze kwamen allemaal op de foto. Ik wilde oefenen, dingen proberen en vooral een uniek portret maken. Ik wilde naar een foto kijken en echt iemand ZIEN! Een blik in de ogen, een emotie, een gevoel. 

Na een aantal weken proberen besloot ik online te gaan zoeken naar een workshop. Zo kwam ik terecht bij Bertina van Silverlinings Studio. Hier volgde ik een traject van 6 weken waar ik alles leerde over het creëren van een thuisstudio. Ik heb hier ontzettend veel geleerd! Ondertussen kwam er ook een andere kans op mijn pad: ik kon bij mij in de straat een kleine studioruimte huren.

Er kwamen inmiddels betaalde opdrachten binnen en ik durfde een stap te maken door mijn tarief te verhogen. Inmiddels kreeg ik goede reviews en steeds meer mensen vonden hun weg naar mijn studio. Mijn portretten werden steeds creatiever en ik kreeg steeds meer ideeën en het gevoel dat ik mijn nieuwe roeping had gevonden. 

Portret

Van passie naar fulltime baan

In juli 2021 had ik inmiddels een stabiele klantenstroom samen met de bruiloften en gezinsshoots die ik deed en kon ik mijn parttime baan opzeggen. Ik ging vol voor het ondernemerschap! De beste stap die ik ooit kon maken!

Om mij nog verder te verbreden ben ik ook een flits techniek workshop bij Michiel Fischer gaan volgen. De donkere maanden kwamen eraan en ik wilde niet alleen afhankelijk zijn van daglicht. Een nieuwe wereld ging voor mij open! Ik heb geïnvesteerd in goede lampen en materiaal en ben opnieuw gaan oefenen. 

Inmiddels kan ik na een jaar zeggen dat ik mijn niche heb gevonden. Klanten komen inmiddels vanuit het hele land en zelfs vanuit België gereisd voor mijn fotografie en daar ben ik zo dankbaar voor. 

Er komen veel nieuwe dingen aan dit jaar waar ik druk mee bezig ben, maar het allerbelangrijkste, ik GENIET!

Portret

Portretshoot in mijn studio

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg gepassioneerd over portretfotografie. Je bent van harte welkom bij mij in de studio voor een portretshoot! Bekijk hier mijn tarieven en maak hier een afspraak voor een portretshoot. Wie weet tot snel!

Liefs,

Sanne